2012. november 19., hétfő

Hétfői gyöngyszem: Jágerné Sautek Éva



Névjegy: Jágerné Sautek Éva

Kedvenc szín: föld színek, és ezek közül is leginkább a zöld és árnyalatai, de a kék szín is kedvenc J 

Kedvenc foltvarró technika: csíkvarrás, valamint a további összes tradicionális technika

Kedvenc város: Kecskemét

Kedvenc film/könyv: Wass Albert könyvei, Ady verses kötete, Müller Péter könyvei
  
Mióta varrsz, hogyan érintett meg a foltvarrás?
Kiskunhalason születtem 54 évvel ezelőtt, elvált, két gyönyörű gyermekem van: Hajnalka (19) és Andris (16) évesek. Vecsésen nőttem fel, s 18 éves korom óta Budapesten élek, jórészt Kőbányán, valamint 16 éve Pesterzsébeten, a főváros XX. kerületében.
Már kisiskolás koromban is szerettem kézimunkázni, s később a Burda segítségével  egyre többféle ruhaneműt elkészíteni. Adva volt a feladat, amikor gyermekeim megszülettek. Nekik már nem csak ruhaneműt, hanem mindenféle textil játékot, ágyneműt, párnát, drapériát is varrtam. Akkoriban a Burda kreatív oldalán találkoztam először a patchwork technikával. Azonnal elvarázsolt. Kisfiam  alig volt egy éves, amikor  15 évvel ezelőtt a Csili Művelődési Központban Szabó Irénke vezetésével egy 2x10 órás tanfolyam indult. Már a második 10 órás napon tudtuk, hogy együtt akarunk maradni és varrni és varrni és varrni! J
És ez a „szerelem” azóta is tart. Időnként a napi gondok/feladatok ugyan háttérbe tudják szorítani, de ez az állapot mindig átmeneti.

Mutasd be egy kedvenc munkádat!
Nagyon kedves számomra a kislányomnak farmer/virágos anyagból készített ágytakaró, csupa háromszögből felépítve.  2010-ben készítettem, és a rengeteg háromszög illesztése, valamint a tűzés valódi kihívást jelentett számomra.

Az alkotás mellett mivel töltöd a szabadidődet?
Alig van szabadidőm, de azt a keveset szívesen töltöm a szabadban, a természetben. (kedvenc színeim az őszi kavalkádban mind megtalálhatóak).
Ezen túlmenően természet-gyógyászkodom, ahol tudok, segítek.

Hogyan képzeled el magad 10 év múlva?
Addigra biztosan nyugdíjas leszek J és felváltva szövök szőnyeget, (ami az egyik szakmám), vagy táborban játszóházi foglalkozást vezetek (ami a másik szakmám), valamint varrok különféle patchwork munkákat (ez pedig a szenvedélyem)!
De lehet, hogy mindezeket ötvözve felnőtteket és gyermekeket tanítok kézműveskedni.
Egyszóval  tengernyi dolgom és feladatom lesz, amire száz év sem lesz elegendő! J J

Azért vagyok céhtag, mert fontos, hogy olyan emberekkel kerüljek kapcsolatba, akikkel „félszavakból is megértjük egymást”. A Céhnek tagja lenni számomra érdem! Büszke vagyok a 186-s tagsági sorszámomra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...