2012. augusztus 10., péntek

Naptári bejegyzés: Magyar Foltvarró Céh tábora, Kecskemét, 2012. augusztus 3-5.

Orbán Emy tollából:


Kecskemétre megérkezve, a csoporttársammal a kapuban gyorsan rávágtuk a varázsszót, a „piaristákhoz megyünk”. Hát ez olyan „Szezám tárulj”, mert előttünk is feltárult a nagykapu. Bent már vártak bennünket a Céh vezetőségi tagjai és a nálunk is korábban érkezett foltos lányok, a szélrózsa minden irányából. Pillanatok alatt beregisztráltunk, megkaptuk a szobakulcsokat, majd behurcoltuk a holmijainkat az egyszerű, ám tiszta szobába. A szúnyogriasztót üzembe helyeztük, irány a két terem egyike, ahol nyüzsögni és talán varrni is fogunk:-) Közben, isteni fincsi pogit kaptunk. 
Kettőkor elkezdtünk alkotni Reiner Ritával, photoshopoztunk, rajzoltunk, varrtunk és vacsira elkészültünk a stencil quiltünkkel. Ki fát, ki virágot, kit mi inspirált. Én nosztalgiáztam, egy kézlenyomat kapcsán, a gyerekeim praclijait megörökített otthon őrzött gipszlenyomatok arra „ösztökéltek”, hogy a kezet válasszam. 

A másik csoportban, Kacsuk Éva a blokkos bargellot tanította a lányoknak. 
Vacsora után Polyák Ildi tartott mindenkinek előadást a modern quiltekről. Az előadás után még cseverésztünk, elméletben ismét varrtunk. Szabó Panni néhány trükköt, technikát mutatott nekünk az asztalnál, majd elkezdtünk visszaszállingózni  a csoportjainkba, illetve volt aki aludni. Megjegyzem, jó néhányan bizony éjjel 2-3 körül tértünk csak nyugovóra.

Reggel a szobatársam ébresztett, hogy mit mondott nem tudom, csak arra emlékszem, egyfolytában azt mondogattam, köszönöm szépen már ébren vagyok:-) Szerencsére a reggeli kávé mindenkinél megtette hatását, így Kacsuk Évi tanfolyamán már teljes gőzerővel dolgoztunk. Igaz, időnként át-át kacsingattunk a szomszédba, ahol modern quilteztek a lányok Ildivel. Ebéd után a szomszédban Szabó Irénke, Szirén tanította a kéderes neszit, míg mi elkezdtünk tervezni, vagy belegabalyodni a mondern quilt világába. Nos szombaton már nem bírtuk olyan sokáig a ébrenlétet, így vagy fél órával korábban eltettük magunkat vasárnapra.  
Reggeli után Szirén bennünket vett pártfogásába, amíg a másik csoportban Ritával „dolgoztak” a többiek. Sajnos, hamar elérkezett az ebédidő, miután az előadók által felajánlott munkákat sorsolták ki, majd közös fotózás, kijelentkezések és búcsúzkodás, majd indulás haza.

Kedves Vezetőség! Köszönjük nektek, hogy megszerveztétek számunkra ezt a hétvégét, nagyon jól éreztük magunkat és reméljük, hogy a jövőben is részünk lehet ilyen összejövetelben, kellemes helyen és nagyon jó társaságban!

Foltos szeretettel, Orbán Emy

2 megjegyzés:

  1. Nagy öröm, hogy jól érezted magad, főleg, hogy még jókat is tanultál, reméljük, a többiek is így gondolják. :))) Mivel ez volt az első ilyen rendezvény, nem kicsit izgultunk, hogy jól sikerüljön, és legyen értelme hagyományt teremteni.
    Köszönjük, hogy minket választottál és együtt lehettünk, nekünk is nagy élmény volt. :)
    kacsukévi

    VálaszTörlés
  2. Éva! Már várjuk a következőt:)!!!! Szuper volt veletek!
    Orbán Emy

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...